Шановні мешканці с. Зимна Вода!
Пустомитівський РЕМ повідомляє, що у зв’язку з ремонтними роботами 4 квітня 2019 р. у с. Зимна Вода буде припинено постачання електроенергії на вул. Вітовського (буд. 2 – 5а), вул. Грушевського (буд. 22 – 38), вул. Калнишевського (буд. 1 – 7), вул. Миру (буд. 1 – 27), вул. Морозенка (буд. 1 – 8), вул. Федьковича (буд.1 – 9). 
У Зимній воді працює лікар-невролог!
Шановні наші мешканці!
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради (с. Зимна Вода, вул. Марка Вовчка, № 1) приймає 
лікар-невролог – Юлія Юріївна Кощановська 
Графік прийому:
понеділок, вівторок, середа, четвер з 9.00 до 14 .00.

Запрошуємо на концерт
У неділю, 24 березня, у Народному домі с. Ставчани о 15:00 відбудеться концерт духовного співу «Співайте Богові нашому, співайте» за участі народного хору «Обрій» Народного дому с. Зимна Вода. Запрошуємо всіх охочих. 

Спалювання сухої трави – небезпека для життя!

Щороку навесні, коли надворі теплішає, люди, найчастіше мешканці сіл, власники приватних будинків активно спалюють суху минулорічну траву. За вихідні на Львівщині працівники ГУ ДСНС області виявили близько 50 пожеж сухостою та чагарників. 

Складається враження, що люди не підозрюють, якої великої шкоди заподіюють природі. Спалювання сухої трави – справжнє лихо для звірів, птахів, комах, а також для рослин. 

Більшість не знає, наскільки шкідливий дим від горілого листя для здоров’я людини. За дослідженнями екологів, під час згорання однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється майже 9 кг мікрочастинок диму. У їхньому складі – пил, окиси азоту, важкі метали, канцерогени та одні з найотруйніших для нашого організму речовин – діоксини. У людей, які вдихають таке повітря, знижується імунітет, посилюються хронічні і серцево-судинні захворювання, недуги дихальних шляхів, також це може призвести до онкологічних хвороб. 

Дуже часто спалювання сухої трави та листя спричинює масштабні пожежі. Неконтрольований вогонь у суху та вітряну погоду швидко поширюється, знищуючи гектари трави. 

Від сильної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту, а також комахи, які беруть участь у процесі утворення ґрунту. Знищуються гнізда птахів. Великої шкоди трав'яні пожежі завдають рослинному світу: знищуються насіння, паростки дерев та корені майбутніх рослин.

 Рятувальники наголошують, що особливо небезпечно спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газопроводів. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях украй важко.

Спалювання сухої трави та інших рослинних залишків заборонене законодавством України. За самовільне випалювання сухостою для винних у підпалі передбачено адміністративну відповідальність – штраф від 170 гривень до 1190 гривень.

Департамент з питань цивільного захисту закликає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритого вогню поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недокурків та сірників на сухій трав’янистій підстилці. 

Сподіваємось, що згубні наслідки від спалювання сухої рослинності спонукатимуть наших мешканців замислитися. Ми самі маємо дбати про власне здоров’я! Бережімо своє життя! Бережімо природу від пожеж! 




Так, прекрасне село міського типу, все тут подобається :)
Не знаю, треба проаналізувати всі "за" і "проти".
Ніколи не думав про це.
Ще не готовий ні до переїзду, ні тим паче до сімейного життя...
А що - в селі Зимна Вода можна придбати ділянку під житло?)))

Результати...
© 2008-2024 Рада села
“Зимна Вода”