Шановні мешканці с. Зимна Вода!
Пустомитівський РЕМ повідомляє, що у зв’язку з ремонтними роботами 4 квітня 2019 р. у с. Зимна Вода буде припинено постачання електроенергії на вул. Вітовського (буд. 2 – 5а), вул. Грушевського (буд. 22 – 38), вул. Калнишевського (буд. 1 – 7), вул. Миру (буд. 1 – 27), вул. Морозенка (буд. 1 – 8), вул. Федьковича (буд.1 – 9). 
У Зимній воді працює лікар-невролог!
Шановні наші мешканці!
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради (с. Зимна Вода, вул. Марка Вовчка, № 1) приймає 
лікар-невролог – Юлія Юріївна Кощановська 
Графік прийому:
понеділок, вівторок, середа, четвер з 9.00 до 14 .00.

Запрошуємо на концерт
У неділю, 24 березня, у Народному домі с. Ставчани о 15:00 відбудеться концерт духовного співу «Співайте Богові нашому, співайте» за участі народного хору «Обрій» Народного дому с. Зимна Вода. Запрошуємо всіх охочих. 
Лемківська ватра у Зимній Воді
Цими вихідними уже вчетверте у селі Зимна Вода запалала лемківська ватра. 25 – 26 серпня 2018 року відбувся IV Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини», який організувала Львівська обласна організація ВУТ «Лемківщина». Традиційне свято відбулося за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Пустомитівської районної державної адміністрації, Пустомитівської районної ради і Зимноводівської сільської ради.
На лемківську ватру з’їхалися лемки з різних куточків України та з-за кордону. Вони свято шанують свої традиції, щоб зберегти для наступних поколінь історичне коріння.
З великим болем лемки згадують депортацію 1945 – 1946 рр., під час якої півмільйона людей вигнали з рідних домівок на схід і південно-східні області України. Тисячі лемків повернулися в Галичину, ближче до Карпат. Тих, що зосталися на Закерзонні, під час акції «Вісла» депортували на захід Польщі.
І хоч лемки зазнали багато випробувань і були розкидані по цілому світу, у їхніх серцях завжди жевріла надія повернутися на рідну землю. Та не судилося. Позбавленим батьківщини лемкам залишилася їхня пісня.
Для збереження, відродження і популяризації лемківської культури організовано фестиваль «Гомін Лемківщини». Щорічно це свято проходить уже багато років у Польщі, а також на Тернопільщині. 
Оскільки найбільше лемків у Львівській області проживає у Пустомитівському районі, зокрема у Зимній Воді, вирішили проводити фестиваль саме тут. 
25 серпня у селі під лісом на Ватряному полі відбулося урочисте відкриття фестивалю.
«В Зимній Воді, в Зимній Воді,
           Як в Бескидах наших.
           На місцевим стадіоні
           Лемки ту ся нашли».
(Анатолій Ядловський)
З привітальним словом до присутніх звернувся головний організатор фестивалю, голова Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Степан Майкович. Згадавши про важку долю лемків, їхні спалені села і тугу за рідним краєм, він наголосив на важливості зберегти лемківську культуру, духовність, мову та пісню. 
Ведучими свята були Гриць Суханич із Польщі (неодноразово займався організацією «Лемківської ватри» в Ждині), Марта Ільєнко з Борислава (учасниця Народного хору «Лемківська студенка») та співорганізатор фестивалю Наталія Гудима. До урочистого підняття українського прапора (під виконання державного гімну «Ще не вмерла Україна») запросили голову Пустомитівської райдержадміністрації Ігоря Хруня, голову Пустомитівської районної ради Галину Гичку, голову Зимноводівської сільської ради Володимира Гутника. Підняти лемківський прапор (під виконання гімну Лемківщини «Гори наши») запросили старійшину Лемківської громади Львівщини Івана Сенька, голову Львівської обласної молодіжної організації «Молода Лемківщина» Богдана Сиванича.
Благословили «Гомін Лемківщини» священики різних конфесій.
На відкритті фестивалю також були присутні заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів, голова ВУТ «Лемківщина» Василь Мулеса, голова Світової федерації лемківських об’єднань Ярослава Галик, голова Івано-Франківської обласної організації товариства «Лемківщина» Степан Криницький, голова Долинської районної організації «Лемківщина» Оксана Данилів, голова Пустомитівської районної організації «Лемківщина» Володимир Шуркало.
Кожен виступив з привітальним словом.
За вагомий особистий внесок в організацію та проведення IV-го Львівського обласного фестивалю «Гомін Лемківщини» та популяризацію лемківської культури голова районної ради Галина Гичка вручила подяку Пустомитівської районної ради Володимирові Гутнику. «Мені надзвичайно приємно, що з кожним роком збільшується наша українська лемківська родина, з кожним роком розширюється географія нашого фестивалю», – зазначив сільський голова. Володимир Гутник також наголосив, що доля лемків має бути пересторогою для кожного українця: «І тільки тверда наша віра, єдність і спільна праця на благо держави не дасть повторитись таким трагедіям».
Від учасників фестивалю «Гомін Лемківщини» діти поклали квіти до символічної могили «Борцям за волю України» у селі Зимна Вода, до пам’ятника депортованим українцям «Без вини покараним…» у селі Сокільники, до пам’ятника поетові Богдану-Ігорю Антоничу.
Розпалити лемківську ватру довірили старості фестивалю Олексі Головатому.
У дійстві взяли участь колективи Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської областей, а також українці з Польщі та Сербії. 
Першим виступив Народний ансамбль пісні і танцю «Лемковина» (Львів), відомий не тільки в Україні, а й за її межами (наступного року святкуватиме своє 50-ліття). Зразковий колектив народного танцю «Бавниця» (Зимна Вода) виконав «Лемківський танець». Гучними оплесками глядачі зустріли гостей з Польщі – ансамбль «Лемківський перстеник» (м. Горлиці). Запам’яталися виступи Лемкiвської аматорської хорової капели «Бескид» (Івано-Франківськ), Народного хору «Лемківська студенка» (Борислав), Лемківського народного хору «Радоцина» Народного дому «Глинна» (Пустомити), інструментального ансамблю «Прикарпаття» (Дрогобич), дитячого ансамблю танцю «Веселі чобітки» СЗШ №44 ім. Т. Шевченка (Львів), фольклорного хорового колективу «Яворина» (Дрогобич), ансамблю «Передзвін» (Городок), жіночого ансамблю Народного дому «Глинна» (Пустомити), аматорського колективу товариства «Молода Лемківщина» (Львів), КУД «Калина» (Сербія). Свої авторські поезії продекламували Леся Сидорович (Золочів) і Володимир Тимцьо. Приємною несподіванкою був виступ хору «Алилуя» каплиці Св. Володимира (селище Рудно) під диригуванням заслуженого діяча культури Івана Кушніра. Мелодійність пісень лемків викликає особливе захоплення.
Родзинкою заходу стала вікторина з лемкознавства «Найрозумніший лемко». Призом був «Сертифікат» на подорож  Україною від туристичної фірми «Відвідай» за сприяння ЛОДА.
Другий день «Гомону Лемківщини» розпочався зі Святої Літургії. Продовжили фестиваль колективи зі Львова, Калуша, сіл Наварія, Звенигород, Ямельня, Оброшино, Свірж, Трибухівці (Тернопільська обл.), Зимна Вода, смт. Рудно. 
Бадьорий і веселий настрій подарувала присутнім заслужена артистка України Галина Баранкевич (Івано-Франківськ).
Для наймолодших учасників організували конкурс дитячої творчості «Юне лемчатко», на якому діти виконували лемківські пісні. 
Під час святкування відбувалися різноманітні спортивні змагання.  Один з них – футбольний товариський матч, у якому зіграли наша команда ФКВ «Верховина» і ФК «Надбужжя» (Буськ). 
Кожен охочий міг поставити намет, палити ватру і виконувати співанки.
Від початку створення фестивалю «Гомін Лемківщини» організатори ведуть альбом «Літопис фестивалю», у якому розміщені світлини, відгуки, побажання, а також контакти, які залишають лемки, щоб знайти своїх рідних.
Від сільської ради села Зимна Вода до Ватряного поля і назад їздив автобус. Цього року вдалося встановити велике накриття для глядачів. І воно надзвичайно придалось, бо змогло сховати від рясного дощу. 
Фестиваль пройшов на високому рівні. Захід об’єднав навколо себе представників не лише лемківської культури, а й інших етнічних груп українців, що пережили подібну долю. З’їхалися близькі по духу люди, яких згуртувало спільне коріння роду. Такі заходи об’єднують. А коли ми робимо добру справу на благо свого народу, країна стає сильнішою.
Приємно усвідомлювати, що ми є свідками нової сторінки історії у лемківській культурі, історії відродження. Популяризація лемківських традицій – невід’ємна складова української самобутності. Здається, все зрозуміло. Але дивує інше: де були наші засоби масової інформації, коли проходив такий важливий фестиваль? Чому не висвітлили цю подію на телебаченні? Сумно…
Юлія Левицька 



Так, прекрасне село міського типу, все тут подобається :)
Не знаю, треба проаналізувати всі "за" і "проти".
Ніколи не думав про це.
Ще не готовий ні до переїзду, ні тим паче до сімейного життя...
А що - в селі Зимна Вода можна придбати ділянку під житло?)))

Результати...
© 2008-2024 Рада села
“Зимна Вода”