Шановні мешканці с. Зимна Вода!
Пустомитівський РЕМ повідомляє, що у зв’язку з ремонтними роботами 4 квітня 2019 р. у с. Зимна Вода буде припинено постачання електроенергії на вул. Вітовського (буд. 2 – 5а), вул. Грушевського (буд. 22 – 38), вул. Калнишевського (буд. 1 – 7), вул. Миру (буд. 1 – 27), вул. Морозенка (буд. 1 – 8), вул. Федьковича (буд.1 – 9). 
У Зимній воді працює лікар-невролог!
Шановні наші мешканці!
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради (с. Зимна Вода, вул. Марка Вовчка, № 1) приймає 
лікар-невролог – Юлія Юріївна Кощановська 
Графік прийому:
понеділок, вівторок, середа, четвер з 9.00 до 14 .00.

Запрошуємо на концерт
У неділю, 24 березня, у Народному домі с. Ставчани о 15:00 відбудеться концерт духовного співу «Співайте Богові нашому, співайте» за участі народного хору «Обрій» Народного дому с. Зимна Вода. Запрошуємо всіх охочих. 

У серпні  в районі розпочинаються літньо-осінні роботи по  знезараженню води колодязів та каптажів

          У серпні  в районі розпочинаються роботи по знезараженню питної води децентралізованих джерел водопостачання (криниці, каптажі), згідно, підготовленої райдержадміністрацією і затвердженої рішенням сесії районної ради від 22.12.2017р № 412  «Програми ліквідації загрози виникнення ускладнень епідситуації в Пустомитівському районі на 2017-2022р.р.» та на виконання «Комплексного плану заходів щодо профілактики кишкових інфекцій у Пустомитівському районі на 2017-2021р.р.».Органи  місцевого самоврядування прийняли аналогічні програми по своїх територіях  (конкретно, щодо прийняття програм, жителі кожного населеного пункту можуть поцікавитися в сільських радах).

     Роботи будуть проводитись фахівцями відділення Пустомитівського районного відділу Державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» з залученням працівників амбулаторій, ФАПів , сільських рад, при бажанні-депутатів місцевих рад. Є прохання до керівництва органів місцевого самоврядування заздалегідь повідомляти населення про час проведення заходу, а населення просимо на період проведення робіт прив′язувати, або закрити у вольєрах собак.

          Знезараження криничної води, в короткий  термін часу (1-3 дні), забезпечить покращення бактеріологічних показників якості води всього підземного горизонту даного населеного пункту. Коли один з сусідів відмовляється від проведення заходу – потерпають інші, тому усі жителі повинні бути зацікавлені, щоб було проведено знезараження води не тільки їх криниці, а й сусідських.

          Якщо господар  не виконує рішень органів місцевого самоврядування щодо експлуатації шахтних колодязів, не виконує Державних санітарних норм та правил ( ДСанПіН 2.2.4-171-10) «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» то він порушує закон. Дехто вважає, що, якщо має власну криницю на своїй приватизованій присадибній ділянці то може нікого не впускати на своє подвір’я і робити з криницею, що йому заманеться. А є і такі які, після підключення до централізованого водопроводу, занедбали свої криниці- вода застоюється і стає джерелом забруднення грунтових вод.

          Криниці дійсно належать власнику, але вода в них відноситься до надр, а всі надра в Україні належать державі. То ж криниці які не експлуатуються повинні бути затампоновані.

Вказаними санітарними правилами передбачено цілий перелік вимог до влаштування та експлуатації колодязів та каптажів джерел. Так, для запобігання забруднення питної води, власник колодязя зобов’язаний ізолювати колодязь від проникнення поверхневого стоку (дощових і талих вод). Наземна частина колодязя (оголовок) влаштовується не менше як на 0,8 м вище поверхні землі. Оголовок повинен щільно закриватися кришкою з металу чи дерева, або мати залізобетонне перекриття з люком, який також закривається кришкою. Зверху оголовка влаштовується дашок, навіс, або оголовок вміщують у будку.

          Колодязі, закриті зверху, необхідно обладнати вентиляційною трубою, виведеною вище поверхні землі не менше ніж на 2 м, отвір слід захистити ковпаком із сіткою.

Навколо колодязя  необхідно робити «замок» із гарно замішаної та пошарово утрамбованої глини (глибиною 2 м і шириною 1 м.), або бетонувати (асфальтувати) майданчик радіусом не менше ніж 2 м  на основі щебеню товщиною 15-20 см з ухилом від колодязя.

        Територію поблизу колодязя треба утримувати у чистоті та організувати відведення поверхневого стоку. В радіусі 50м від джерел децентралізованого водопостачання не дозволяється здійснювати миття транспортних засобів, водопій тварин, влаштовувати водоймища для водо- плаваючої птиці, тощо.

         Перед проведенням знезараження власник повинен зробити запас води, бо

напротязі 12 годин після внесення дезінфікату воду не можна вживати ні для питних потреб ні для приготування їжі .Пам’ятаймо: вода це головний продукт харчування. Вже сьогодні на Земній кулі має місце дефіцит питної води



         Пустомитівський районний відділ ДУ «ЛОЛЦ МОЗ України»

 



Так, прекрасне село міського типу, все тут подобається :)
Не знаю, треба проаналізувати всі "за" і "проти".
Ніколи не думав про це.
Ще не готовий ні до переїзду, ні тим паче до сімейного життя...
А що - в селі Зимна Вода можна придбати ділянку під житло?)))

Результати...
© 2008-2024 Рада села
“Зимна Вода”