Шановні мешканці с. Зимна Вода!
Пустомитівський РЕМ повідомляє, що у зв’язку з ремонтними роботами 4 квітня 2019 р. у с. Зимна Вода буде припинено постачання електроенергії на вул. Вітовського (буд. 2 – 5а), вул. Грушевського (буд. 22 – 38), вул. Калнишевського (буд. 1 – 7), вул. Миру (буд. 1 – 27), вул. Морозенка (буд. 1 – 8), вул. Федьковича (буд.1 – 9). 
У Зимній воді працює лікар-невролог!
Шановні наші мешканці!
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради (с. Зимна Вода, вул. Марка Вовчка, № 1) приймає 
лікар-невролог – Юлія Юріївна Кощановська 
Графік прийому:
понеділок, вівторок, середа, четвер з 9.00 до 14 .00.

Запрошуємо на концерт
У неділю, 24 березня, у Народному домі с. Ставчани о 15:00 відбудеться концерт духовного співу «Співайте Богові нашому, співайте» за участі народного хору «Обрій» Народного дому с. Зимна Вода. Запрошуємо всіх охочих. 
Як сплачують за себе ЄСВ підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування 
Фізичні особи — підприємці на загальній системі оподаткування за себе нараховують єдиний соціальний внесок (далі – ЄСВ) у розмірі 34,7% від суми доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) та не більше максимального страхового внеску. 
Тобто, в залежності від розміру чистого доходу (прибутку) підприємця на загальній системі оподаткування, ЄСВ нараховується в таких розмірах: 
1. Якщо чистий дохід за місяць складає нуль або підприємець отримав збитки, то ЄСВ не нараховується і авансові внески не сплачуються. 
2. Якщо чистий дохід за місяць складає більше нуля і до рівня мінімальної заробітної плати, то ЄСВ дорівнює мінімальному страховому платежу (розмір мінімальної заробітної плати за цей місяць множимо на 34,7%), тобто з січня по червень 2014 року – 422,65 грн., з липня по вересень – 433,75 грн., з жовтня по грудень – 451,45 грн. 
3. Якщо чистий дохід (прибуток) за місяць дорівнює від розміру мінімальної заробітної плати до розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ, то ЄСВ розраховується як 34,7% від чистого доходу (прибутку). 
4. Якщо чистий дохід (прибуток) за місяць більше ніж максимальна величина бази нарахування ЄСВ, то ЄСВ нараховується в розмірі 34,7% від максимальної величини бази нарахування ЄСВ (тобто з січня по червень 2014 року – 7184,98 грн., з липня по вересень – 7373,75 грн., з жовтня по грудень – 7674,60 грн.). 
Підприємці на загальній системі оподаткування самі за себе формують та подають до органів доходів і зборів звіт з ЄСВ згідно з таблицею 1 додатка 5 до Порядку від 09.09.2013 р. №454 один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним роком. 
Протягом року зазначені підприємці сплачують авансові платежі з ЄСВ до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада в розмірі 25 % від річної суми ЄСВ, нарахованого на суму, визначену податковими органами для сплати авансових сум податку на доходи фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності. 
За найманих працівників підприємець повинен сплачувати ЄСВ щомісячно не пізніше 20 числа. 

14 березня – останній день подання заяви для переходу на спрощену систему оподаткування з ІІ кварталу 
Платникам податку, які бажають перейти із загальної системи оподаткування на спрощену з ІІ кварталу 2014 року необхідно подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. Останнім днем подання такої заяви буде 14 березня 2014 року. 
До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік. 
Нагадуємо, що фізичні та юридичні особи можуть прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до органу ДПІ не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий перехід можливий один раз протягом календарного року. 
Порядок переходу на спрощену систему оподаткування визначено п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України. 

Спрощенці  Пустомитівщини  з  початку року сплатили до бюджету більше  3,5 млн. грн. єдиного податку 
Протягом  січня-лютого 2014 року платники податків ДПІ у Пустомитівському районі, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили 3526,0 тис. грн. єдиного податку. Більше 82 відсотків цієї суми надійшло від спрощенців-приватних підприємців, яких у районі налічується  2,5 тисячі. 
За січень-лютий  2014 року від приватних підприємців місцевий бюджет отримав 2894,1 тис. грн., що більше на 178,0 тис. грн. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Підприємства-юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі, сплатили до місцевого бюджету 631,9 тис. грн. єдиного податку. Бюджет отримав додаткових 124,4 тис. грн. порівняно з  аналогічним  періодом  2013 року. 

За січень-лютий до бюджету надійшло 119 тис. грн. екологічного податку 
У січні-лютому 2014 року платниками Пустомитівського району сплачено до місцевого бюджету 119 тис. грн. екологічного податку, що на 47,9 тис. грн. більше в порівнянні з  аналогічним періодом  2013 року. 
Нагадуємо, що платниками податку є суб'єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються: викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення; скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти,  розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання), утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені), тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк, ввезення, виробництво, придбавання транспортних засобів та кузовів до них, що в подальшому підлягають утилізації.

Понад 100 тис. грн. за січень-лютий перерахували до бюджету платники збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства Пустомитівщини 
В ДПІ у Пустомитівському районі перебуває на обліку 314 платників збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, з них 90 юридичних осіб та 224 фізична особа-підприємець. Протягом  січня-лютого 2014 року ними задекларовано та сплачено до Державного бюджету 112,1 тис. грн. збору, що на 8,1 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. 
Нагадаємо, що платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. Збір обраховується за ставкою 1,5% від виручки (товарообороту), одержаних на всіх етапах реалізації даної продукції. 

На Пустомитівщині протягом січня-лютого 2014 року видано близько  500 реєстраційних номерів 
В ДПІ у Пустомитівському районі  протягом січня-лютого поточного року видано 463 реєстраційних номерів облікової картки платника податків жителям району. 
Отримати реєстраційний номер облікової картки платника податку можна в Центрі обслуговування платників, а також за місцем отримання  доходів. 
За бажанням громадяни можуть відмовитися від реєстраційного номера. Тоді у паспорті платників роблять відповідну відмітку, після чого вони мають право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Облік таких фізичних осіб – платників ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру, а саме за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорта. 
Шановні жителі Пустомитівщини! Нагадуємо, що у разі зміни облікових даних, які вносяться до Державного реєстру фізичних осіб (паспортних даних або місця проживання), необхідно протягом місяця повідомити про це територіальний орган Міндоходів для внесення відповідних змін. Звертайтеся у ЦОП за адресою: м.Пустомити, вул. Радоцинська, 1, зал №3 «Видача довідок та дозвільних документів». 

До місцевого бюджету Пустомитівського  району надійшло близько  13 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб 
У січні-лютому 2014 року платники податків Пустомитівського району сплатили до місцевих бюджетів 12,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 350,1 тис. грн. більше в порівнянні з  аналогічним періодом  2013 року. 
У загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевого бюджету, що контролюються ДПІ у Пустомитівському районі, частка сплаченого податку на доходи фізичних осіб у січні-лютому 2014 року склала 67,2%, а від загальної суми надходжень Зведеного бюджету – 36,2%. 
Землекористувачі  Пустомитівського району  перерахували до бюджету понад 1,7 млн. гривень 
ДПІ у Пустомитівському районі за січень-лютий 2014 року до місцевого бюджету забезпечено надходження плати за землю в сумі 1754,6 тис. грн., що складає 111,6% від доведеного завдання. З них 1564,0 тис. грн. сплачено юридичними особами та 190,6 тис. грн. – фізичними. 
Нагадуємо, що платниками плати за землю є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Згідно статті 271 Податкового кодексу України базою оподаткування є: нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку встановленого розділом XII ПКУ, та площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.   

На Пустомитівщині легалізовано 10 найманих працівників
        В ДПІ у Пустомитівському районі відбулось чергове засідання робочої групи з питань виплати заробітної плати, нижчої за мінімальну, виплати «тіньової» зарплати. 
Як зазначив начальник відділу доходів та зборів з фізичних осіб Ігор Крут, податковою інспекцією району разом з органами місцевої влади постійно проводиться комплекс спільних заходів. Щодо кожного платника здійснюється аналіз причин виникнення нарахування та виплати заробітної плати нижчої за мінімальну та визначаються шляхи її підвищення відповідно до чинного законодавства. 
Так, протягом січня-лютого 2014 року на засіданнях робочої групи заслухано 28 суб'єкти господарювання, 24 із них підвищили рівень заробітної плати. Додатково до місцевого бюджету надійшло податку на доходи фізичних осіб у сумі 3,3 тис.гривень. Крім того, легалізовано трудові відносини 10 найманих працівників з роботодавцями. Після офіційного працевлаштування «тіньових заробітчан» бюджет додатково отримав 0,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. 
Результати декларування – 2014 на Пустомитівщині
За січень-лютий 2014 року згідно з поданими деклараціями до ДПІ у Пустомитівському районі  підлягає до сплати 29,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. 
Так, 1 громадянин задекларував дохід від продажу рухомого та нерухомого майна, 5 громадян – доходи у вигляді спадщини, 1 особа – доходи від здачі в найм нерухомого майна. 
Натомість правом на отримання податкової знижки скористались 208 громадян, які отримають 210,1тис. грн. податкового кредиту за навчання. 
Шановні громадяни! Не зволікайте та заздалегідь сумлінно виконайте свій громадянський і конституційний обов’язок – задекларуйте отримані доходи і не відкладайте свій візит до органів ДПІ на останні дні визначеного терміну. Наголошуємо, що метою декларування є не тільки сплата податку до бюджету, а й повернення платникам податкової знижки – певної суми податку, сплаченого з їх заробітної плати протягом попереднього року. Останній термін подання річної декларації – 30 квітня 2014 року, а для бажаючих отримати податкову знижку – 31 грудня поточного року. 
Запрошуємо мешканців району, які зобов’язані або мають право подати декларацію про майновий стан і доходи, завітати за адресою: м.Пустомити, вул.Радоцинська,1, Центр обслуговування платників. 



Так, прекрасне село міського типу, все тут подобається :)
Не знаю, треба проаналізувати всі "за" і "проти".
Ніколи не думав про це.
Ще не готовий ні до переїзду, ні тим паче до сімейного життя...
А що - в селі Зимна Вода можна придбати ділянку під житло?)))

Результати...
© 2008-2024 Рада села
“Зимна Вода”