Шановні мешканці с. Зимна Вода!
Пустомитівський РЕМ повідомляє, що у зв’язку з ремонтними роботами 4 квітня 2019 р. у с. Зимна Вода буде припинено постачання електроенергії на вул. Вітовського (буд. 2 – 5а), вул. Грушевського (буд. 22 – 38), вул. Калнишевського (буд. 1 – 7), вул. Миру (буд. 1 – 27), вул. Морозенка (буд. 1 – 8), вул. Федьковича (буд.1 – 9). 
У Зимній воді працює лікар-невролог!
Шановні наші мешканці!
У Центрі первинної медико-санітарної допомоги Зимноводівської сільської ради (с. Зимна Вода, вул. Марка Вовчка, № 1) приймає 
лікар-невролог – Юлія Юріївна Кощановська 
Графік прийому:
понеділок, вівторок, середа, четвер з 9.00 до 14 .00.

Запрошуємо на концерт
У неділю, 24 березня, у Народному домі с. Ставчани о 15:00 відбудеться концерт духовного співу «Співайте Богові нашому, співайте» за участі народного хору «Обрій» Народного дому с. Зимна Вода. Запрошуємо всіх охочих. 









Роботи із каналізування с. Зимна Вода розпочалися з ініціативи сільської ради 5-го демократичного скликання у 2006 році. Рішенням №151 від 15.02.2007 року  вже була затверджена проектна документація. Оскільки Зимна Вода є досить великим населеним пунктом (123 вулиці та 3250 господарських дворів) було вирішено каналізування проводити у де-кілька черг. Проект першої черги каналізування розроблено профільним державним інститутом «Діпрокомунбуд». Даним проектом передбачено будівництво каналізаційної насосної станції на початку вул. Миру, двох гілок напірного водопроводу діаметром 315 мм та протяжністю 4,4 км до КНС, що знаходиться на території м. Львова (під 5-им парком), самоплинних колекторів по вул. Шухевича (від сільської ради до КНС), по вул. Івасюка та Озерній  до вул.  Львівської. Вартість даного проекту склала 7011 тис. грн.

За рахунок власних коштів сільської ради, коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, районного бюджету на протязі 2007-2010 років було побудовано напірні колектори до м. Львова, самоплинні колектори по вул. Озерній та Івасюка, виконано основні роботи з будівництва КНС.                                                                                                              

 Проте, у зв»язку із відсутністю коштів на фінансування даного проекту в місцевому бюджеті та можливістю виділення коштів з державного бюджету  відповідно до постанови КМУ № 782 від 22.06.2011 року «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реконструкції та будівництва систем централізованого водовідведення»,  у 2011 році функцію замовника з будівництва каналізаційних мереж та споруд за згодою сторін було передано від сільської ради Головному управлінню житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації.

Під  керівництвом управління ЖКГ ОДА  підрядною організацією ( ТзОВ «Ремспецбуд») було завершено роботи по будівництву каналізаційної насосної станції, прокладено самоплинний колектор по вул. Шухевича та виконано ряд інших робіт. Всього виконано робіт через управління ЖКГ на  суму 1173,4 млн грн. Проте, заплачено підряднику лише 249,918 тис. грн..  Заборгованість складає – 923,475 тис. грн.

Саме через заборгованість управління ЖКГ ОДА перед «Ремспецбудом», підрядна організація тормозить із завершенням будівництва і здачею об»єкта в експлуатацію.

В тому стані, що маємо сьогодні, не дивлячись на ряд виявлених в тестовому режимі  недоліків по будівництву  самоплинного колектора, каналізаційні мережі можуть працювати, а насосна станція може перекачувати стоки в мережу м. Львова. 

Виконуючи роботи з будівництва першої черги, паралельно було виготовлено проект будівництва 2-ої черги каналізації. Цим проектом охоплено житловий масив по вул. Миру та прилеглі до неї вулиці починаючи від насосної станції і майже до с. Суховоля.  Вартість виконання даного проекту складає              15 млн. 600 тис. грн.

 Профінансувати таке будівництво за рахунок коштів сільського бюджету нереально. Тому,  за клопотанням  сільської ради,  Львівською ОДА об»єкт  було включено  до переліку об»єктів,  котрі будуть фінансуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2013 році. Проте, фінансування на 2013 рік не виділено.

Який вихід із даної ситуації?

Зрозуміло, що завданням № 1є здача в експлуатацію першої черги каналізування. Для його вирішення сільська рада неодноразово зверталася  і до управління ЖКГ і до керівництва району та області. Хоча зрушень на даний час немає, маємо надію, що найближчим часом недоліки будуть виправлені, а об»єкт буде дофінансовано і введено в експлуатацію.

Завданням № 2 є продовжити роботи з каналізування села. Тут маємо два шляхи:  домагатися і чекати на державне фінансування або проводити роботи за рахунок власних коштів мешканців села.

Перший шлях є достатньо проблемним, адже бачимо, що в останні роки державного фінансування майже немає, або виділяються кошти невеликими частинами на протязі років. Цей шлях є вигідним та легким для мешканців села у фінансовому плані. Адже, тут не треба нічого робити, а лише вимагати роботи від місцевої влади.  Але він є довгим і ненадійним.

Другий шлях є затратним для людей, але дає великий виграш у часі; швидко покращує побутові умови людей, зменшує забруднення грунтів та води побутовими стоками, покращує екологічну ситуацію.

Сільська рада на протязі останніх років працювала, працює і буде працювати над тим, щоб проводити роботи з каналізування села за рахунок коштів місцевих та державного бюджетів.

Проте, це не означає, що мешканцям села та підприємцям слід чекати  коли  появляться бюджетні кошти на каналізування. Вже сьогодні можна і бажано організовувати будівництво каналізаційних мереж по вулицях, котрі примикають до вулиць з наявними мережами  шляхом кооперування і вкладення  власних коштів.

Таку можливість надає нам діюче законодавство. Стаття 14 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» говорить про те, що за ініціативою жителів можна створювати будинкові,  вуличні,  квартальні  та  інші  органи самоорганізації
населення  для вирішення власних проблем. А ч. 5 ст. 28 цього ж закону дає        
 « можливість залучення  на  договірних  засадах   коштів   підприємств,
установ та організацій незалежно від форм власності,  розташованих на відповідній території,  та коштів населення,  а також бюджетних коштів на будівництво,  розширення,  ремонт і утримання на пайових засадах об'єктів соціальної  і  виробничої  інфраструктури  та  на заходи щодо охорони навколишнього природного середовища».

Тому рекомендуємо мешканцям вулиць недалеко від котрих вже прокладено каналізаційні мережі разом із депутатом від свого округу визначитися яким шляхом вирішувати проблему каналізування:

-  чекати доки проблема не буде вирішена за рахунок бюджетних коштів;

-   створити вуличний комітет, взяти на себе функцію замовника, виготовити проектну документацію та самостійно будувати каналізацію на своїй вулиці;

-  взяти  участь у будівництві мереж шляхом перерахування визначеної у відповідності до Положення «Про  порядок залучення на договірних засадах коштів населення, підприємців та юридичних осіб  на будівництво та реконструкцію систем водопостачання та каналізації с. Зимна Вода.»  суми коштів підрядній організації.

 

      Виходячи з вищенаведеного на протязі місяця чекаємо пропозицій від мешканців села та депутатів для прийняття відповідного рішення місцевою радою.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Роботу по по каналізуванню та водопостачанню с. Зимна Вода вважати недостатньою.

2. Повідомити мешканців села про ситуацію з станом будівництва каналізаційних та водопровідних мереж.

                                                    ( термін: 5.10.13, відпов. О.Саган)

3. Звернутися до Львівської ОДА з клопотанням про завершення будівництва та введення в експлуатацію першої черги будівництва каналізаційних мереж та споруд.

                                                     (термін: 10.10.13, відпов. В.Гутник)

4. Запропонувати депутатському корпусу та мешканцям села провести збори по округах щодо шляхів  будівництва каналізаційних та водопровідних мереж.

                                                     (термін: 31.10.13, відпов. Н.Гнатишин)

5. По результатах обговорення проблеми підготувати відповідні рішення на розгляд сесії сільської ради.

                                                  (термін: 31.10.13, відпов. Н.Гнатишин)

6. Контроль за виконанням рішення покласти на сільського голову.

Так, прекрасне село міського типу, все тут подобається :)
Не знаю, треба проаналізувати всі "за" і "проти".
Ніколи не думав про це.
Ще не готовий ні до переїзду, ні тим паче до сімейного життя...
А що - в селі Зимна Вода можна придбати ділянку під житло?)))

Результати...
© 2008-2024 Рада села
“Зимна Вода”